24.8.2016

Uber - loistavaa taksipalveluaTuli tuossa kesällä piipahdettua jokunen viikko ison veden tuolla puolen Amerikan Yhdysvalloissa ja siellä tutustuin todenteolla Uberiin. Kyseessä on siis puhelimen avulla toimiva taksipalvelu ja voi mahdoton sentään kuinka positiivisen ja toimivan kuvan jenkkilä onnistui palvelusta antamaan.

Palvelu vaatii rekisteröinnin ja toimii puhelimen sovelluksella, josta valitaan ensin lähtöpaikka. Paikan voi paikantaa GPS:llä tai antaa osoitteella. Seuraavaksi annetaan osoitteella tai paikkatiedolla määränpää, valitaan haluttu autoluokka ja katsotaan hinta-arvio. Kun tiedot ovat oikein, pyydetään Uber kuljettajaa. Hetken päästä saat vahvistuksen kuljettajasta ja autosta. Tämän jälkeen voit seurata puhelimessa olevasta kartasta auton saapumista ja tarvittaessa lähettää tekstiviestillä lisätietoja kuljettajalle.

Jos et ole aikaisemmin rekisteröitynyt palveluun, niin kutsukoodilla ensimmäinen matka on jopa ilmainen (10 euroon asti ainakin). Jos kutsut kavereita mukaan, niin saa jälleen vapaata matkustamista. Tätähän voi sitten koko porukka hyödyntää ristiin, jos sattuu olemaan useampi henkilö matkassa! Joka tapauksessa palvelu toimii ja erityisesti kimppakyydeillä, jolloin kulut jäävät todella pieniksi. Mielellään kuljettajalle antaa mukavasta palvelusta pikku maksun ainakin siis jenkkien hinnoilla. Taksipalvelut eivät ole olleet ikinä näin hyvin toimivia.

Noin 20 km matka esimerkiksi Nashivllen lentokentältä maksaa noin 20 dollaria, mutta Suomessa samanpituinen matka kustantaa 40 euroa. Matkan päätteeksi ei tarvita muuta, kuin kyydistä poistuminen. Kuljettaja kuittaa matkan suoritetuksi, maksu lähtee automaattisesti ja kuitti saapuu sähköpostiin. Todella kätevää ja Amerikassa kuljettajat olivat aina ystävällisiä sekä auttavaisia. He kun tarvitsevat hyvää palautetta, jotta Uber ajaminen on mahdollista myös jatkossa. Aika hyvä kannustin asiakaspalveluun.

Saataisiinpa tällainen palvelu oikeasti suomeen tai edes taksiyhtiöt ottamaan se vastaavanlainen konsepti käyttöön. Voisi olla lisäksi mukava pieni lisätulonlähde monelle kuljettajalle tai kenties jopa päivätyö työttömille, jos vain auto on käytössä.  Siihen asti Uber aina mielessä, kun matkustaa ulkomailla. Ehkä täälläkin pykäläviidakossa sallitaan vielä joskus uudet innovatiiviset palvelut.

Jos palvelu kiinnostaa, niin rekisteröidy koodilla vfwwrp9aue, niin saat 10 euron arvoisen kyydin!

https://itunes.apple.com/fi/app/uber/id368677368

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti