23.7.2016

Splitwise - seuraa matkan kustannuksia helposti


Lähdössä ystävien kanssa reissuun? Matkalla erilaisia kustannuksia tulee niin ruokailusta, majoituksista ja ihan vaan toisen puolesta maksaessa, jos vaikka jonkun maksukortti ei syystä tai toisesta satu toimimaan. Kustannusten tasapuolinen jakaminen reissussa on varsin yleinen käytäntö, mutta kuinka toteuttaa tasapuolinen jako helposti? Säilyttämällä kaikki kuitit matkan ajalta?

Splitwise tekee sen kuitenkin puolestanne. Ohjelma on saatavilla iOS:lle ja Androidille sekä selain versiona. Kunhan kaikki käyttäjät ovat luoneet tunnuksen ja liittyneet palveluun, niin joku voi luoda matkaa varten ryhmän, johon kutsutaan sitten kaikki muut käyttäjät. Jokainen voi ostoksia tehdessään lisätä ryhmään tapahtuman ja valita kenen kanssa jako tehdään. Helpoiten voi jakaa tapahtuman tasan kaikkien ryhmän jäsenten kesken.

Sovellus laskee automaattisesti kuinka paljon kukin on velkaa ja omalla näytöllä näkee tilanteen omin silmin katsottuna. Kuinka paljon olet velkaa kullekin ryhmän jäsenelle ja toisinpäin. Ei siis tarvitse miettiä kenen vuoro olisikaan maksaa illan ravintola.

Synkronointi vaatii yhteyden internettiin, mutta tapahtumia voi tallentaa helposti myös ilman verkkoyhteyttä. Päivän tapahtumat voidaankin siis kerätä helposti reaaliajassa ja synkronoida päivän päätteeksi esimerkiksi hotellin langattomassa.

Itse käytin kyseistä ohjelmaa kolmen viikon ajan Amerikan kiertueella ja täytyy antaa täydet pisteet. Ilman tätä kirjanpito veloista ja saatavista olisi vain ns. sinnepäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti