21.2.2016

Tiedätkö missä yhteystietosi majailevat?

Mitä jos puhelimesi hajoaisi, katoaisi tai varastettaisiin? Tiedätkö missä ovat esimerkiksi yhteystietosi? Aikanaan tiedot olivat puhelimessa olevassa SIM-kortilla tai puhelimen muistissa, mutta valmistajien palveluiden ansiosta tiedot on mahdollista tallentaa pilvipalveluihin. Puhelimessa voikin olla useita eri tilejä, jotka kaikki voivat sisältää yhteystietoja. Oletko tietoinen missä niistä ovat yhteystietosi?

Yleisimpiä puhelimessa olevat tilit ovat Microsoft Exchange (yrityksen sähköpostijärjestelmä), Googlen Gmail, Applen iCloud ja Microsoftin Outlook.com (Live, Hotmail).


Samasta paikasta kannattaa myös käydä määrittämässä oletustili, jos lisättyjä tilejä on useita. Näin uuden kontaktin luonti tallentuu sinne, minne haluatkin sen tallentuvan.



iOS:n asetuksista Posti, yhteystiedot, kalenterit –valikon kautta pääsee katsomaan mitä tilejä puhelimeen on liitetty. Menemällä syvällisemmin yhteen tiliin, näet mitä ominaisuuksia tili käyttää. Tuleeko sähköposti Mail-ohjelmaan, Yhteystiedot yhteystiedot-ohjelmaan tai synkronoidaanko kalenteri kalenteri-ohjelmaan? Tilien tarpeettomat ominaisuudet kannattaa kytkeä kokonaan pois päältä, jotteivat ne sekoita toimintoja turhaan.



Yhteystietojen osalta iOS ei lajittele Yhteystiedot-ohjelmassa tilien välillä yhteystietoja, vaan kaikki ovat sekaisin yhdessä listassa. Yhteystietojen vasemmasta yläkulmasta löytyvän Ryhmät-valikon kautta voit kuitenkin nähdä, mitkä yhteystiedot näytetään listassa. Täältä voi helposti tarkistaa valittujen yhteystietojen avulla, mitkä kaikki nimet löytyvät mistäkin. Aseta valituksi ainoastaan se yhteystietolista, jota haluat tarkastella. Ryhmät valikkoa ei löydy lainkaan, jos vain yksi tili on määritelty.



Puhelimen kadotessa tai sen vaihtuessa kannattaa olla tietoinen siitä, missä yhteystiedot oikeasti ovat. Uuden laitteen käyttöönotossa tietojen synkronoiminen on helppoa, jos tietää mistä palvelusta ne löytyvät. Enää ei tarvitse aloittaa yhteystietojen keräämistä uudelleen. Jos puhelimessa ei kuitenkaan ole ainuttakaan tiliä liitettynä, niin yhteystiedot ovat puhelimessa ja alttiina täydellisille häviämiselle, jos puhelin katoaa tai hajoaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti