28.9.2015

Uudet iPhonet vedenkestäviä?


Cult of Mac raportoi Zach Straley -käyttäjän Youtubeen ladatuissa videoissa uusien iPhone 6S ja iPhone6S Plus -puhelimien vedenkestävyyttä. Puhelimet ovat aluksi tunnin veden alla ja niiden toimintakykyyn ei ole tullut muutoksia. Kosketusnäyttö, 3D Touch ja kamera toimivat moitteetta.

Myöhemmin toisella videolla Zach Straley esittelee puhelimia 48 tuntia vesiepisodin jälkeen ja puhelimet edelleen toimivat. Tällä kertaa testataan ääni, laturiportti sekä kuulokeportti. Kaikki toimivat. Ainoa muutos, joka vedestä aiheutui näyttäisi olevan näytön pienet juonteet, jotka näkyvät kameran lähentyessä näyttöä.

Mielenkiintoista koko jutussa on se, että Apple ei esitellessään puhelimia maininnut mitään sen vedenkestävyydestä. Ainakin tämä yksittäinen testi näyttäisi lupaavalta etenkin vahingossa puhelimen kastumisen suhteen. Applen kello Apple Watch on saanut myös vedenkestävyydestä positiivista palautetta, vaikka sitä ei ole lainkaan mainostettu.

Jos Apple saa ilman mainostuksia teknologian olemaan näin hyvin veden kestävää, niin mitä se tulee olemaan silloin, kun se on oikeasti markkinointivaltti? Voinen pian pestä puhelimen pölystä tai kosketusnäytön rasvasta ihan kraanan alla ilman, että puhelin menettää takuutaan?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti