21.9.2015

iOS9: WiFi-apuriiOS9:ssä on muutamia erittäin mieluisia parannuksia, jotka ovat todennäköisesti automaattisesti jo käytössä. Yksi näistä on Wi-Fi-apuri.

Esimerkiksi kotona puhelin ottaa automaattisesti yhteyden kodin WLAN-verkkoon. Kun lähden kotoa aamuisin bussille, puhelin on heti kourassa ja tarkistan kävellessä uutisia tai Facebookia. Muutaman kymmenen metrin päästä kotoa WLAN-verkko alkaa menettämään dramaattisesti tehoaan ja nettisurffailu jää odottamaan verkon vahvistumista. Olisi siis suotavaa, että heti huonontuneen verkon ilmaantuessa, puhelin vaihtaa käyttämään 3G/4G-yhteyttä automaattisesti. iOS8:ssa nopeampi tapa oli käyttää puhelin lentokonetilassa, jolloin mobiiliyhteys haettiin heti uudelleen. iOS9:ssa on parannettu huonolaatuisesta WLAN-verkosta loikkaamista mobiiliverkkoon.

Tarkista siis oman puhelimesi Asetukset > Mobiiliverkko > WiFi-apuri-asetus (sivun alin) ja laita se päälle, jos ei ole jo päivityksen yhteydessä mennyt. Ominaisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti