25.9.2015

iOS9: Alhaisen virran tila (Low Battery mode)


iOS9 tuo mukanaan akunkestoa parantavia ominaisuuksia, jotka ovat käytössä konepellin alla. Mukana on esimerkiksi ominaisuus, joka estää näyttöä syttymästä ilmoitusten saapuessa silloin, kun puhelin on näyttö alaspäin pöydällä. Eihän niitä ilmoituksia kuitenkaan näe, joten miksi näytön tulisikaan syttyä viemään akkua?

Uutena valikkona Asetukset-valikosta löytyy ihan oma Akku-valikko, josta löytyy myös manuaalisesti päälle laitettava Alhaisen virran tila. Tilan ollessa käytössä akun paristo-ikoni muuttuu keltaiseksi ja taustapäivityksiä kuten sähköpostin hakua, ohjelmien päivityksiä ja visuaalisia tehosteita otetaan pois käytöstä tai niiden käyttöä vähennetään. iOS myös ehdottaa Alhaisen virran -tilan käyttöönottoa, kun akku saavuttaa 20 % varaustason. Tilan päälle laittaminen on joidenkin raporttien mukaan tuonut useamman tunnin lisäaikaa puhelimen käyttämiseen tässä vaiheessa.


Halutessaan tilan voi ottaa käyttöön, vaikka akku olisi täyteen ladattu. Jos tietää että seuraavaan lataukseen tulee olemaan pitkä aika, niin puhelimen käyttöaikaa voi näin parantaa huomattavasti päivän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti