10.12.2014

Sponsoroitu video: Oral-B puhdistaa, älypuhelin kertoo mitenJoskus vastaan tulee asioita, joita ensin pitää täysin outoina tai huuhaana, mutta tarkemmin tarkasteltuina varsin mielenkiintoisia! Teknologiahan on tällainen asia, joka saa varsin normaalista ja tylsästä asiasta tehtyä mielenkiintoista. Teknologian ystävänä kiinnostuinkin tutkimaan hieman lisää, kun sain pyynnön tehdä sponsoroidun postauksen Oral-B-sähköhammasharjasta. Mitä ihmeellistä sähköhammasharja voisi tarjota teknologiasta kiinnostuneelle?

Oral-B taitaa olla maailman johtava sähköhammasharjojen valmistaja ja onhan niitä ollut markkinoilla jo hyvän aikaa. Itse olen myös käyttänyt kyseisen merkin hammasharjaa jo useamman vuoden ja ollut tyytyväinen. Kärsin aikanaan paljosta hammaskivestä, ja hammaslääkärin sekä suuhygienistin käynnit tulivat tutuiksi. Sähköhammasharja toi helpotusta ja kenties voisi sanoa jopa säästöjä, koska hammaskiveä ei tarvitse olla poistamassa ihan joka vuosi.

Oma harja on varsin perusmallia oleva, mutta muutamalla lisäominaisuudella. Harja kertoo kun on harjattu tarpeeksi kauan sekä tunnistaa paineen. Se estää oikeasti paljon tehokkaammin hammaskiven muodostumista, kuin perinteinen harja. Niin, mutta entä se teknologia?

Oral-B on nyt tuonut markkinoille päivitetyn version hammasharjasta, joka on todellinen ”älyharja”. Mainosvideon harjasta voit katsoa ylhäältä, josta käy ilmi mielenkiintoisia asioita. Harja käyttää Bluetooth 4 -teknologiaa ja pystyy lähettämään tietoa harjauksesta esimerkiksi älypuhelimen sovellukseen, kuten iPhonelle. Harjan mukana tulee myös erillinen näyttö, joka bluetooth-yhteyden avulla näyttää harjattavat osat sekä siirtymiset suun eri hammasalueiden välillä.

Voisin omasta kokemuksesta väittää että hampaiden harjaus kestää perinteisellä harjalla kauemmin kuin pari minuuttia. Kaksi minuuttia on kuitenkin riittänyt tähän asti hyvin sähköhammasharjan avulla, joten se säästää myös aikaa. Varsin tylsää touhuahan se on muuten, mutta kenties teknologia tuo mukanaan tähänkin tylsään arkiseen toimintaan piristystä. Välillä joutuu erilaisista syistä käyttämään tavallista hammasharjaa ja kaipuu sähköhammasharjan tehokkaaseen harjaukseen iskee heti.

Uusi teknologia on tietysti aina varsin kallista, joten tuskin ihan heti tulen itse moiseen panostamaan, mutta kiinnostusta ainakin on. Kenties ensivuonna harja voi kytkeytyä jo suoraan Apple Watchiin, jossa näkyy harjausaika ja muut tiedot. Soittaa Spotifysta unettavaa musiikkia tai muistuttaa hampaiden pesusta, jos se meinaa unohtua?

Sähköhammasharja oli muutamia vuosia sitten joululahja itselleni. Jos ei joulun lahjat ole vielä selvillä, niin siinäpä siis lahjaideaa puolisolle tai miksi ei itselle?


Tämän postauksen on sponsoroinut Oral-B, mutta ajatukset ja teksti ovat täysin omia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti