30.12.2014

Ohjelma ei ollut sitä mitä luvattiin? Peruuta AppStore osto!


AppStore on pullollaan erilaisia maksullisia ohjelmia ja pelejä. Usein oston tiellä on epätietoisuus siitä, onko ohjelma oikeasti toimiva tai tekeekö se sen mitä lupaa.

Joulun alla olin lomailemassa Levitunturilla ja kirpeiden pakkasten sekä kirkkaiden ilmojen vuoksi innostuin tähyilemään revontulia. Levin sivuilla mainostettiin kovasti Levi Northern Lights –sovellusta, jonka pystyy lataamaan AppStoresta viiden euron hintaan. Aika kova hinta ohjelmasta, jonka toiminnasta ei ollut mitään takeita, kuten ei tietenkään revontulien ilmestymisestä muutenkaan.

Onni oli kuitenkin puolella ja taivaalla leiskui parina iltana hieno tunturiluonnon näytelmä. Mainittu ohjelma kuitenkin pysyi hiljaa koko joulun pyhät, vaikka kovasti mainostettiin sen ilmoittavan revontulista jopa 1-2 tuntia aikaisemmin.

Aloin siis tutkimaan mahdollisuutta peruuttaa ostokseni ja sopimusehdoista löytyikin maininta, että 14 vuorokauden sisällä kuitin vastaanottamisesta voi ostokset peruuttaa ilman erillistä syytä. Tässä tapauksessa syy tosin oli erittäin selkeä.

Kuitin saatuani sähköpostin, seurasin ohjeiden mukaan Raportoi ongelmasta -linkkiä ja kirjautumisen jälkeen sainkin listan kaikista AppStore-ostoista. Vieressä oli nappi, josta pystyi raportoimaan ongelman ja valitsemaan listalta syyn peruuttamiselle. Ei mennyt kauaa, kun tuli ilmoitus peruutuksen vastaanottamisesta ja 5 päivän sisällä tapahtuvasta hyvityksen tilittämisestä. Tässä tapauksessa peruutus näkyi luottokorttitiedoissa jo samana päivänä.

Erinomaista palvelua, koska AppStoren ohjelmista ei voi kokeilla etukäteen. Kuinkahan paljon tämä vain lisää väärinkäyttöjä esimerkiksi pelien suhteen? Pelataan pari viikkoa ja peruutetaan ohjelma, kun peli on esimerkiksi läpi? Toivottavasti ihmiset arvostavat kehittäjien panosta ja maksavat, jos ohjelma on oikeasti hyödyllinen. Suoranaisen huijatuksi tulemisen pelko on kuitenkin tämän ansiosta käytännössä poistunut.

2 kommenttia:

  1. Kuinka kauan sulla meni että sait kuitin sähköpostiin?? Mulla sama ongelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista kuinka kauan tässä tapauksessa, mutta yleensä ottaen AppStore kuitin tulemiseen voi mennä parikin päivää.

      Poista