10.9.2014

Apple keynote 2014Apple piti eilen vuoden 2014 syksyn julkistustilaisuuden ja huhujen mukaisesti esitteli uudet iPhone 6 ja 6 Plus mallit sekä kellon, joka sai nimekseen Apple Watch. Veikkaan, että kaikki ovat jo tähän mennessä uutuudet nähnyt. Onhan jokainen sivusto täynnä uutisia uutukaisista. Alla vielä esittelyvideot:Apple fani oli taas haltioissaan, kun uudet esittelyvideot pyörivät edessä. Apple todella osaa tehdä upeita ja myyviä videoita tuotteistaan vaikka loppupeleissä aivan älyttömiä uudistuksia puhelimet eivät tuo tullessaan. Parempi kamera, akun kesto, iOS8:n tuomat parannukset ja uusi muotoilu herättävät kuitenkin kiinnostuksen. 4,7” näyttö tuo kaivattua lisätilaa näytölle, mutta isompi 6 Plus 5,5” näytöllään ei herätä minkäänlaista mielenkiintoa.  Haluan että puhelin on helposti taskuun menevä, eikä liian kookas kooltaan. 4,7” alkaa varmasti olemaan ehdottomasti maksimiluokkaa näytön koolle, jonka näen vielä käytännöllisenä.

Puhelimen osalta yksi kiinnostavimpia ilmoituksia oli hinta suhteessa tallennuskapasiteettiin. Nykyisin käytössä oleva 5S on kooltaan 32 Gb, mutta tämä jää kokonaan pois ja samaan hintaan tulee saamaan tuplasti lisää tilaa. Eli eiköhän heti ennakkotilausmahdollisuuden auettua tilaukseen mene suoraan 64 Gb versio iPhone 6 puhelimesta ja kultaisena tietenkin.

Mielenkiintoisempi tulokas on kuitenkin ehdottomasti huhuissa ollut Apple Watch. En ole ranteessa pitänyt kelloa oikeastaan koskaan. Hieman olen jo muiden valmistajien vastaavia tuotteita nähnyt, mutta kyllä Applen julkistus Watchin suhteen herätti jälleen palavan halun ostaa uutta tekniikkaa. Etenkin kuntoilun ja päivittäisen tekemisen kannalta ranteessa mittauksia tekevä laite kiinnostaa kovasti. Lisäksi kun laite näyttää toimivan ihan mihin tarkoitukseen vaan iPhone puhelin rinnallaan. Akunkesto hieman huolettaa, koska siitä ei sanottu mitään ja yhteys iPhonen välillä syö varmasti puolestaan myös puhelimen akkukapasiteettia. Lisää infoa varmaan tulee vielä ennen ensivuonna alkavaa myyntiä, joten jäädään odottelemaan erittäin innostuneena ja sitä ennen tutustumaan syksyllä uuteen puhelimeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti