4.6.2014

Applen WWDC14 - OS X 10.10 Yosemite


Apple itse asiassa aloitti esityksensä esittelemällä uutta Mac-koneiden käyttöjärjestelmää, mutta se ei aivan niin hienoja uudistuksia tai ainakaan mielenkiintoa kerännyt, kuin iOS:n uudistukset. Toisaalta uudistukset ovat vahvassa vuorovaikutuksessa keskenään, joten Mac-käyttäjänä uudistukset totta kai kiinnostavat molemmilta puolilta.

Uusi iOS7 tyylinen kasvojenkohotus on varmasti ensimmäinen näkyvä asia mikä päivityksen jälkeen tullaan näkemään. Ulkoasua ja kuvakkeita viedään litteämmiksi, kuten iOS7 teki viimevuonna mobiilipuolella. OS X ja iOS tuodaan entistä lähemmäksi toisiaan.

Mielenkiintoisimmat uutuudet kävin läpi jo aikaisemmin iOS-tekstissä, koska samaiset uudistukset juuri pohjautuvat yhteistyöhän Applen laitteiden välillä. iPhoneen tulevaan puheluun voi vastata Mac-koneella, viestejä voi lähettää myös tekstiviestimuotona, joten koko keskusteluhistoria on nähtävissä myös koneen kautta, eikä vain IM-viestejä. Handoff helpottaa työskentelyä laitteiden välillä, kun voi jatkaa siitä mihin on jääty toisaalla ja iCloud Drive pitää tiedostot ajan tasalla laitteiden välillä.

Suurimpana uudistuksena taidettiin esittelyssä pitää heti alkuun esiteltyä uutta Spotlight-hakua. Haku toimii hienosti jo nykyisellään, mutta nyt se tuodaan sivusta suoraan näytön keskelle ja entistä visuaalisempana sekä informatiivisempana.

Sähköpostiohjelma ja uusi Safari keräsivät myös paljon ihastusta esittelytilaisuudessa, mutta kumpaakaan en ole aikaisemmin oikeastaan ikinä käyttänyt. Kenties nyt olisi aika kokeilla?

Yosemite tulee kesällä betaan ja julkiseen jakeluun syksyllä ja kuten edeltäjänsä, ilmaisena.

Lue lisää Yosemitesta Applen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti