13.3.2014

Mitä iOS 7.1 toi tullessaan?


iOS 7.1 toi mukanaan muutamia näkyviä ja vähemmän piilossa olevia uudistuksia Applen mobiilikäyttöjärjestelmään.

Odotetuin korjaus ainakin omalla listalla oli iOS 7:n päivittämisestä asti kohdattu puhelimen äkkinäinen uudelleen käynnistyminen. Moisen ”ominaisuuden” pitäisi nyt olla poissa ja valkoista kuolemanruutua ei pitäisi enää esiintyä. Lisää aiheesta esimerkiksi ITviikko:n artikkelissa.

Näkyvämpiin uudistuksiin kuuluu lukuiset ulkoasun uudistukset, joista esimerkiksi Cult of Mac on tehnyt kattavan listauksen. 

Lista sisältää mm. uuden ulkoasun puhelimen sammuttamiseen ja puheluihin vastaamiseen. Mielestäni erittäin tyylikäs uudistus ja etenkin vanha ulkoasu puhelimen sammuttamisen suhteen oli todella tökerön oloinen.

Kamera on saanut automaattisen HDR-tuen iPhone 5S puhelimelle. iOS 7.1:n myötä puhelin automaattisesti valitsee HRD toiminnon käyttöön, jos katsoo sen tarpeelliseksi. Tarpeeksi kirkkaalla ja selkeällä kohteella HDR:n käyttö ei ole tarpeen, vaan hyvä kuva voidaan ottaa yhdellä kuvalla. HDR toiminnolla otetaan kolme kuvaa, jotka sitten yhdistetään yhdeksi hyväksi kuvaksi. Täältä lisätietoa


iPhone 5S:n kamera kertoo nyt myös pienellä salama ikonilla ruudun ala-osassa, jos salamaa aiotaan käyttää. Ennen täytyi vain arvailla onko kohde liian tumma, jotta salama tulee käyttöön, mikäli automaattinen asetus on käytössä.

Kalenteri sai tapahtumien listanäkymän, mutta se ei edelleenkään riitä nostamaan Applen omaa kalenterisovellusta käyttökelpoisten joukkoon. Toki mukava parannus.

Useissa lähteissä on myös kerrottu, että vanha iPhone 4 puhelin on iOS 7.1 –päivityksen myötä muuttunut jälleen käyttökelpoiseksi. Ilmeisesti uusi seiska-versio käyttöjärjestelmästä on ollut ennen päivitystä varsin raskas vanhalle puhelimelle?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti