6.1.2014

Retina iPad Mini


iPadin ensimmäinen retina-näyttöinen tabletti, eli iPad 3 tai The New iPad, miten sitä haluaakaan kutsua, meni hiljattain vaihtoon iPad Minin uuden retina-version tieltä. Punnitsin paljon uuteen iPad Airiin verraten, mutta lopulta iPad Minin pienempi koko ja keveys vei voiton.

iPad Mini tuntuu kädessä todella hyvältä. Isompi vajaa 10” iPad on sen verran kookas, että kädet väsyvät helposti laitetta kannatellessa. iPad Miniä pystyy pitämään helposti käsien varassa vaikka makaamalla sängyssä. Lähes tulkoon jopa yhdellä kädellä, mutta painoa on kuitenkin sen verran, että yhdellä kädellä kannatellessa käsi väsyy varsin nopeasti.

Uuden iPad Minin värien toistosta on ollut paljon puhetta ja se on kyllä havaittavissa, jos isompi malli on vieressä. Värit eivät ole yhtä kirkkaat ja terävät, vaikka näytön tarkkuus onkin samaa luokkaa isoveljensä kanssa. Erityisesti valokuvia selatessa näytön haaleammat värit tulevat selvästi esiin.

Minulla iPad on käytännössä kannettavan korvike kotikäytössä, eli sillä onnistuu nettisuffaaminen ja satunnaisesti irkkaaminen sohvalta käsin. Pelaamiseen laitetta tulee myös jonkin verran käytettyä ja siihen se sopiikin mielestäni paremmin, kuin isompi serkkunsa. Ruututilaa on mukavasti verrattuna vaikkapa iPhoneen, mutta näyttö ei ole liian suuri. Ainakin kolmoseen verrattuna reunat olivat sen verran isot, että hieman joutui kurkoittelemaan ohjaamiseen tarkoitettuja kohtia näytöllä. iPad Minissä tuntuma on hyvä ohuempien reunaosien sekä hieman pienemmän näytön myötä.


iPad Mini on halvempi ja kevyempi, mitkä ovat tärkeitä ominaisuuksia valittaessa Padia. Mini täyttää minun tabletille asettamat vaatimukset ja nyt retina-tarkkuuden myötä sen ruutua viitsii myös katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti