19.1.2014

Langaton näppäimistö iPadiin


Löytyykö käytöstä jo iMac tai muu Applen tietokone, jonka mukana kenties tullut Apple Wireless Keyboard? Pieni Applen näppäimistö on varsin kätevän kokoinen vaikka matkalle mukaan.

Tämä blogiteksti on kirjoitettu langatonta näppäimistöä hyödyntäen Retina iPad Minillä. Hienosti näyttäisi toimivan, eikä näppäimistön yhdistäminenkään ollut vaikeaa.

Aktivoi iPad-laitteesta Bluetooth ja paina langattoman näppäimistön virtapainike pohjaan, kunnes se tulee näkyviin laiteluetteloon. Napsauta laitteen nimeä parin muodostusta varten. Ruudulle tulee numerosarja, joka täytyy kirjoittaa näppäimistöllä. Tämän jälkeen iPad ja langaton näppäimistö ovat muodostaneet parin ja näppäimistöä voi käyttää normaalisti tekstin tuottamiseen.

Ulkoinen näppäimistö lisää mukavasti iPadin käyttömukavuutta tekstinkäsittelyssä, koska ruudulle ei tule lainkaan näppäimistöä. Normaalisti esimerkiksi Bloggerissa tekstiä kirjoitettaessa puolet ruudusta on vallattu näppäimistölle, mutta ulkoisen näppäimistön myötä koko ruutu on käytössä tekstille.

Yllättävän kätevää ja tätä voisi oikeasti käyttääkin, jos matkustelee paljon. iPad koteloita näppäimistöllä ei ole tullut kokeiltua, joten muihin ulkoisiin näppäimistöihin vaikea verrata. Kaikki tarvittava kuitenkin löytyy jo, eli iPad ja langaton näppäimistö, joten ylimääräiseen oheistavaraan sijoittaminen iPadia varten ei ole välttämättä tarpeen.

Niin ja näppäimistöhän toimii toki myös iPhonen kanssa samalla periaatteella!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti