3.12.2013

WhatsAppApplen laitteiden välillä tekstiviestit on korvattu iMessage-viesteillä. Eli viesti menee dataverkon kautta, eikä perinteisen puhelinverkon yli tekstiviestinä. Myös muilla valmistajilla on omia vastaavia palveluita, mutta eihän kaikki käytä samoja laitteita? WhatsApp on alustariippumaton ohjelma, jolla voi täysin korvata tekstiviestit operaattoreiden kauhuksi.

Ohjelmalla voi lähettää dataverkon yli viestejä, kuvia, videoita, ääntä tai vaikkapa ilmoittaa kaverilla tai ryhmälle sijaintitietonsa. Erityisesti ryhmäkeskusteluihin ohjelma on erittäin näppärä, jolloin tietyn ryhmän jäsenet saavat kaikki saman viestin ja voivat tarvittaessa käydä keskustelua. Tietyn yksittäisen ryhmän saa toki halutessaan hiljaiseksi, jos keskustelu ei sillä hetkellä itseään kosketa. WhatsApp korvaa käytännössä tekstiviestit kokonaan ja säästää siis puhelinlaskussa. Tämä tokin edellyttää myös ystäviltä ja kavereilta ohjelman käyttöönottoa.

WhatsApp päivittyi eilen ja päivitys toi mukanaan iOS7 ulkoasumuutoksen. Vanhaa WhatsAppia käyttäessä huomasi hienosti kuinka karu ja vanhanaikainen iOS6 oikeasti oli. En olekaan ymmärtänyt moitteita iOS7-version tuomasta ulkoasumuutoksesta. WhatsApp tuntuu heti paljon pirteämmältä ja mukavammalta käyttää päivityksen jälkeen.

Uusia ominaisuuksia on myös muutama listattu päivityksessä, mutta mielenkiintoisin on huomautus varmuuskopioinnin mahdollisuudesta. Ilmeisesti oli jo jossain vanhemmassa versiossa tullut iCloud-varmuuskopiointi mukaan ohjelmaan, mutta viimeistään nyt laitoin päälle kyseisen ominaisuuden. WhatsApp voi varmuuskopioida keskustelut iCloudiin ja esimerkiksi puhelimen vaihdon yhteydessä palauttaa keskusteluhistorian.

WhatsApp-päivitys on ladattavissa AppStoressa (sekä muiden alustojen verkkokaupoista) ja ne ketkä eivät ohjelmaa ole ennen käyttäneet, suosittelen todella tutustumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti