14.11.2013

Tiedätkö missä vietät aikaa eniten? iPhone tietää


Viimevuosina on paljon puhuttu tiedon keräämisestä ja salakuunteluista. iPhonessa on mielestäni mukavasti ollut vaihtoehtoja rajata asetuksista puhelimen tekemisiä. Usein vaihtoehdot on vain piilotettu ikävästi valikkojen syvimpään kolkkaan ja pääsääntöisesti kaikki on oletuksena päällä.

Kävin läpi MacLifen 90 iOS7 tips and tricks –listaa ja vinkki 16 osoittautui varsin mielenkiintoiseksi. Tiesitkö että puhelimesi kerää suosituimpia kohteita paikkatietojen avulla? iOS7 myötä tietojen näkemiseen ja rajaamiseen on tullut valikko.

Etenepä seuraavaa polkua Asetuksista ja katso missä olet käynyt:

Tietosuoja --> Sijaintipalvelut --> Järjestelmäpalvelut (rullaa aivan alas) --> Usein käydyt paikat


Täältä voi valita sallitaanko iPhonen pitää kirjaa usein käydyistä paikoista tai parantaa Applen karttoja paikkatietojen perusteella. Historiasta puolestaan löytyy esimerkiksi osoitetietoja ja paikkoja joissa puhelin on vieraillut.

Tavallaan ihan mielenkiintoista, mutta toisaalta hieman pelottavaa. Itsestä tietysti kiinni kuinka asiaan suhtautuu, mutta taidan pitää ominaisuuden jatkossa pois päältä. Voihan palvelua toki käyttää vaikkapa suosituimman viikonloppuviettopaikan etsimiseen.

Lähteet: CultofMac, MacLife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti