7.11.2013

Täynnä olevaan iCloud tilaan helpotustaiCloud on varsin kätevä palvelu. Applen laitteet synkronoivat tietoja sen kautta ja se toimii myös varmuuskopioiden tallennuspaikkana. iPhone ja iPad voivat automaattisesti tallentaa perus varmuuskopion laitteesta pilveen, jolloin ei ole kovin suuri vahinko, jos esimerkiksi puhelimelle käy kalpaten.

Applen kompastuskivi pilvipalveluissa on maksuttoman tilan suhteellisen pieni määrä. 5 GB tallennustilaa on kyllä peruskäytössä varsin riittävä, eikä Apple ole Googlen ja Microsoftin vastaavien palveluiden tilakilpailuun lähtenyt.

5 GB ei kuitenkaan ole kovin paljon kun useampi laite varmuuskopioi samalla Apple ID:llä. Tila loppuu kesken ja varmuuskopiointi ei onnistu. Tällöin laitteeseen tulee viesti tilan loppumisesta ja muistaakseni kehotus ostaa lisää tilaa.

iLaitteista voi kuitenkin kustakin säätää mitä varmuuskopioon laitetaan menemään. Suurin tilanviejä iCloudista on esimerkiksi iPhonen Kuvat sovelluksen kuvat ja videot. Oletuksena pilveen tallennetaan kaikki kuvat ja videot, joita puhelimella otetaan. Tämä ei mielestäni ole kovinkaan tarpeellista, koska kuvat tallentuvat kuvavirtaan kuitenkin. Puhelimen hajotessa 1000 uusinta kuvaa on kuvavirrassa ja sieltä palautettavissa. Ainoastaan videot ovat vaarassa, joten ne kannattaa ottaa manuaalisesti talteen tai laittaa synkronoitumaan vaikkapa Dropboxiin.

Kameran rullan saa iCloud varmuuskopioinnista pois seuraavasti:


1. iOS asetuksista valitse iCloud.


2. Rullaa aivan alas ja valitse ”Tallennus ja varmuuskopiot”.


3. Valitse ”Hallitse tallennustilaa”.


4. Valitse ”Tämä <laite>”.


5. Eteen tulee lista kaikista ohjelmista jotka sisällytetään varmuuskopioon. Poista ”Kameran rulla” listalta ja hyväksy varoitusviesti.

Nyt Kameran rulla ei enää sisälly varmuuskopioon ja todennäköisesti varmuuskopio vie paljon vähemmän tilaa.

Valikosta voi ottaa varmuuskopiosta tarvittaessa pois muitakin ohjelmia, mutta itselläni kameran rulla on se joka tilaa täytti. Kun sen otti pois, niin ei ole näkynyt ilmoituksia täyttyneestä iCloud tilasta. Sama kannattaa tehdä myös muille laitteille kuten iPadille. Jatkossa täytyy kuitenkin muistaa, että videot eivät tallennu mihinkään automaattisesti. Ne kun eivät tallennu kuvien tavoin iCloudin kuvavirtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti