27.11.2013

MagicPrefs - monipuolista Mac-hiiren toimintoja


iMac toi mukanaan minulle täysin uudenlaisen hiiren. Apple Magic Mouse on erittäin kätevä kapine, kun sen käyttöön tottuu. Tottuminen vie tovin aikaa, mutta kun lopulta sisäistää ja oppii sormieleitä hiirellä käyttämään, niin Windows koneissa sormet huomaa pian lyövänsä tyhjää, eikä mitään tapahdu.

Yksi ongelma Magic Mousea kuitenkin vaivaa. Keskirullaan olen aivan liian tottunut Windows maailmassa ja etenkin sen nappiin. Rullalla on ollut erittäin kätevä avata selaimessa linkkejä uuteen välilehteen. Oletuksena Magic Mouse ei sisällä keskimmäistä nappia lainkaan. Onneksi taas on apuohjelmia käytettävissä.

MagicPrefs on uskomatonta kyllä ilmainen ohjelma Macin hiiren parempaan hyödyntämiseen. Ohjelman avulla hiiren tarjoamaan kosketuspinta-alaa voi säätää mieleisekseen ja asettaa haluamansa toiminnallisuuksia haluttuun paikkaan. Itselle tärkein ominaisuus oli hiiren keskiosan asettaminen keskinapiksi.

Täydellinen tuntuma ei ole, koska fyysistä rajaa nappiin ei tunne. Välillä siis aiottu keskimmäinen klikkaus tuokin normaalin klikkauksen, mutta sormi löytää jatkuvasti paremmin oikeaan kohtaan. Ohjelma on helpottanut mukavasti nettiselaimen käyttöä iMac-koneella.

Ohjelmalla voi hallita myös Magic Trackpadia sekä MacBookin Trackpadia.


Ohjelma on ladattavissa osoitteesta http://magicprefs.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti