17.11.2013

Facebook kalenteri ja OS X Maverick

Kalenteri on kaikille tärkeä ajanhallinnan työkalu. Sosiaalisen median ja etenkin Facebookin tulo kuvioihin on sotkenut ajan hallintaa oudolla tavalla. Toisaalta se antaa mahdollisuuden helposti kutsua kavereita yhteen ja tehdä tapahtumia. Toisaalta taas oman kalenterin ylläpitäminen tapahtumatulvassa voi olla hankalaa.

iPhonessa on ollut käytössä pitkään mahdollisuus synkronoida kalenteriin Facebook-kalenterissa olevat tapahtumat. En ole varma kuinka kauan sama ominaisuus on ollut mahdollista myös työasemapuolella, mutta ainakin OS X Maverickssa ominaisuus on mahdollista ottaa käyttöön. iCloudin kautta kalenterin muut tiedot ovat tietysti yhteydessä iOS:n ja OS X:n välillä.


  1. Kalenterin voi lisätä avaamalla Calendar-sovelluksen.
  2. Valitse CalendarAdd account
  3. Valitse Facebook ja yhdistä tili.

Yhdistin kuitenkin Facebookin tilin käyttöjärjestelmään jo edellisen version aikana. Ilmeisesti tästä syystä sain kalenteria liittäessä alla olevan virheilmoituksen.Jos tili on jo koneessa, tarkista System PreferencesInternet Accounts. Facebook välilehdellä tulee olla valittuna kalenteri, jotta tapahtumat synkronoituvat OS X:n kalenteriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti