24.11.2013

BetterSnapTool


Windows-maailmasta siirtyminen Applen OS X –maailmaan ei ole tapahtunut täysin ongelmitta. Windowsissa joitain tuttuja ominaisuuksia on jäänyt Macin puolella kaipaamaan.

Ikkunan reunoista koon erikseen asetteleminen on erittäin työlästä. Yksi kaivattu ominaisuus on ikkunoiden asettaminen helposti puoliksi ruudulle, yksinkertaisesti raahaamalla se näytön reunaan. Tämä ominaisuus taisi tulla Windows Vistassa, mutta Macissä sitä ei voi oletuksena käyttää.

Tarjolla on Macille kaikenlaisia apuohjelmia, jotka korjaavat käyttöjärjestelmän puutteita. Ikkunoiden uudelleen skaalaamiseen apuun tulee erittäin näppärä ohjelma, BetterSnapTool. Ohjelman avulla esimerkiksi Word- ja selainikkunat saa helposti puolittumaan näytöllä.

Tarjolla on myös useita muita vaihtoehtoja asetuksille, joten ohjelman avulla Macin käyttömukavuudesta saa paljon enemmän irti. Esimerkiksi kulmiin raahaamalla näytön saa jaettua helposti neljään osaan.

BetterSnapTool on saatavilla Mac App Storesta 1,79 euron hintaan, joka mielestäni on erittäin kohtuullinen korvaus ohjelman hyötyihin nähden.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti