29.10.2013

Reitit


Helsingissä asuvana ja autottomana julkinen liikenne on osa elämää lähes jokaisena päivänä. Puhelimessa onkin hyvä olla aikataulut aina saatavilla. iPhonelle on muutama Reittiopas.fi -palvelun avoimia rajapintoja hyödyntävä sovellus. Pasi Kolkkalan Reitit on osoittautunut näistä toistaiseksi parhaaksi, eikä vajaa parin euron hintakaan ole esteenä kokeilulle.

Reitit on erinomainen ohjelma julkisen liikenteen reittitietojen hakemiseen. Paitsi Helsingin HSL -alueella, niin ohjelma toimii myös muualla Suomessa. Esimerkiksi Kampista Tampereelle voi hakea reitin ja ohjelma näyttää seuraavaksi lähtevät junavuorot. Oma kokemus ohjelman käytöstä rajoittuu kuitenkin PK –seudulle.

Asetukset ovat varsin kattavat. Haluttuja kulkuvälineitä voi poistaa hausta ja reittivaihtoehtoja voi optimoida mieleisellään tavalla. Ohjelman saa myös tarvittaessa hälyttämään lähdöstä tai vaihdon lähestymisestä. Etenemistä voi seurata kätevästi kartasta tai pysäkkiluettelosta. Julkisen liikenteen ohella sopivaa reittiä voi hakea pyöräilyyn sekä kävelyyn.

Kirjainmerkiksi voi tallentaa usein käytettyjä paikkoja. Tämä ominaisuus oli pitkään hukassa, mutta kirjainmerkkien tallentaminen onnistuu karttanäkymässä, kun määränpää ja reitti on haettu. Kartassa olevaa nuppineulaa painamalla ja valitsemalla sieltä ”Tallenna kirjainmerkiksi” kohde siirtyy luetteloon. Luettelon puolestaan saa esille lähtö/määränpää kentän vieressä olevasta pienestä kirjan kuvasta. Jos yhteystiedoissa on esimerkiksi kaverin osoite merkittynä, niin yhteystietoluetteloa voi hyödyntää reitin valinnassa. Tietosuoja asetuksista tosin täytyy muistaa antaa ohjelmalle lupa käyttää yhteystietoja.

Muuten ohjelma on osoittautunut erittäin toimivaksi ja sitä voi lämpimästi suositella julkisilla liikkuville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti